Tedarikçi Ekle Sayfasında Tedarikçi Ekleme

Tedarikçi Sayfasında Yeni Tedarikçi Ekleme


Kayıtlarınıza yeni bir tedarikçi ekleme için bu sayfada bulunan EKLE tuşuna tıklamanız gerekir.

1. Tedarikçi Sayfasında Yeni Tedarikçi Ekle


1. Sadece tedarikçinizin ad-soyadı/unvanını girerek hızlı bir şekilde tedarikçi ekleyip hemen alış ekleme işlemi yapılabilirsiniz. (resmi işleminiz olmadığı sürece bu şekilde basit ekleme yapabilirsiniz). Sonrasında basit şekilde eklediğiniz tedarikçinize Tedarikçi Sayfasında ‘Güncelle’ ile detaylı bilgi girebilirsiniz.

Tedarikçiniz şahıs firması ve ticari unvanı yok ise tedarikçinizin ad ve soyadını girmeniz gerekir. Ticari unvana sahip şahıs firmaları ve diğer ltd& AŞ’ler için işletmenin unvanını girmeniz gerekir.

2. Faturalı çalıştığınız tedarikçileriniz için veya açık hesap çalıştığınız tedarikçilerinizde vade tarihinin otomatik gelmesi için Gelişmiş Seçenekler i doldurmanız gerekir (gelişmiş seçenekler için 3, 4, 5  maddelerine bakabilirsiniz)

3. Yeni eklediğiniz tedarikçilerinize borcunuz varsa, bakiyesini ekleyip tüm alışlarınızın bu rakama eklenerek yapılmasını sağlayabilirsiniz. Böylece borçlarınızı daha doğru takip edebilirsiniz. Ayrıca tedarikçiniz ile tüm alış verişinizi dövizli yapıyorsanız ilgili dövizi seçmeniz yeterlidir.

Not 1: Gelişmiş seçenekleri girmeden de tedarikiniz ile olan cari takibi basit şekilde yapabilirsiniz. Vade bilgilerinin otomatik gelmesini istiyorsanız gelişmiş seçeneği kullanmalısınız ( Detaylı bilgi için madde 1.3 bakınız)

Not 2: Aynı tedarikçide farklı para birimleri ile çalışıyorsanız birden fazla tedarikçi kartı açmalısınız. Örneğin: Halil Pazarlama- TRY ve Halil Pazarlama-USD

Not (Alışlar Torba Hesap): Tedarikçi carisi takibini yapmak istemediğiniz tedarikçileriniz için sadece 1 no’lu kısma ALIŞLAR TORBA HESAP yazmanız yeterlidir.

2. Tedarikçi Sayfasında Yeni Tedarikçi Fatura Bilgilerini Girme


1. Tedarikçinizin bağlı olduğu vergi dairesini seçiniz. Şubeli ise o şubenin bağlı olduğu vergi dairesini seçmelisiniz (faturanın üzerinde hangi vergi dairesi yazıyorsa o bilgiler girilmelisiniz)

2. Tedarikçinizin vergi (VKN) veya kimlik (TCKN) no’sunu giriniz. VKN bilgisi 10 haneden az ise vergi no’sunun başına 0 sıfır ekleyerek 10 haneli yapınız. (TCKN sadece şahıs firmaları ve serbest meslek erbapları ve esnaflar içindir. Diğer işletmeler için VKN girmeniz gerekir)

3. Tedarikçinizin adres bilgilerini giriniz. (Tedarikçiniz eğer yurtdışında ise “Adres Yurtdışında” ı tıklamanız gerekir.

4. Tedarikçinizin resmi adresinin bulunduğu ili seçinizi. Şubeli ise o şubenin bulunduğu ili seçmelisiniz (faturanın üzerinde hangi vergi dairesi yazıyorsa o bilgiler girilmelidir)

5. Tedarikçinizin resmi adresinin bulunduğu ilçeyi seçiniz.

3. Tedarikçi Sayfasında Yeni Tedarikçi Vade Bilgilerini Girme


1. Vadeli (açık hesap) çalıştığınız tedarikçileriniz için bu alanı doldurmanız durumunda alış eklediğiniz zaman vade tarihleri ve borç takipleri otomatik oluşur. Yapmanız gereken tedarikçiniz ile çalıştığınız vade tipini seçip ve 2 no’lu kısmı doldurmanızdır.

2. Bu kısma sadece rakam girilmelidir.

3. Tedarikçi IBAN bilgisine kolayca ulaşabilmeniz içindir.

Vade Bilgileri Açıklamaları:

Vade günü kısmına sadece rakam girmeniz gerekir. Bu durumda aşağıda seçeceğiniz senaryoya göre fatura tarihi vadeniz otomatik olarak hesaplanacaktır. Örneğin 5 yazılsın;

  • FATURA KESİM TARİHİNE İLAVE: Her faturanızın kesim tarihine 5 gün eklenerek vade tarihiniz otomatik oluşturulur.
  • BİR SONRAKİ AYIN: Faturanızı kestiğiniz aydan sonraki ayın 5. Gününe vadeniz otomatik oluşturulur.
  • İÇİNDE BULUNAN AYIN: Faturanızı kestiğiniz ayın 5. gününe otomatik vade tarihi oluşturulur.
  • VADESİZ: Özellikle devlete kesilen faturalarınız için bu seçeneği seçerek vadesiz fatura veya e-Fatura oluşturabilirsiniz.

4. Tedarikçi Sayfasında Yeni Tedarikçi İletişim Bilgilerini Girme


1. Tedarikçinizdeki iletişimde olduğunuz kişinin bilgilerini girmeniz gerekir.

2. İletişimde olduğunuz kişinin e-posta adresini girmeniz gerekir.