Vergi Levhası Nedir?

Vergi levhası bütün vergi mükelleflerinin sahip olması gereken çok temel bir belge. Vergi levhası, biçimi ve içeriğini Maliye Bakanlığının belirlediği, vergi tarhına temel teşkil eden kazanç miktarı ve bunlara uygulanan vergi miktarını gösteren belgedir. Eskiden vergi levhalarının görülecek bir yere asılma zorunluluğu vardı. Ancak bu zorunluluk yeni yapılan değişikliklerle kaldırılmıştır. Levhanın asılması değil, sadece alınması gereklidir.

İnternetten Vergi Levhası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle gelir ya da kurumlar vergisi mükellefi olup beyanname vermiş olmalısınız. Vergi levhasının oluşturulması için beyannamenizdeki verilere ihtiyaç duyuluyor. Vergi levhanız da bu aşamanın ardından GİB İnternet Vergi Dairesi hesabınıza aktarılır. Ardından ya İnternet Vergi Dairesine giriş yaparak kendiniz vergi levhanızı yazdırmalısınız, ya da bir Serbest Muhasebeci Mali Müşavir meslek erbabı sayesinde yazdırmalısınız.

İnternet Vergi Dairesine  https://intvrg.gib.gov.tr adresinden, kendi bilgilerinizle giriş yapabilirsiniz.  Giriş yaptıktan sonra ‘Sorgulamalar’ butonuna tıklayın. Çıkan pencerede bulunan ‘Vergi Levhası Oluşturma’ seçeneğini tıklamanızın ardından vergi levhasını oluşturup çıktısını alabilirsiniz.

İnternetten Vergi Levhası Takibi Nasıl Yapılır?

Vergi levhanızı dilerseniz E-Devlet’te bunu arayarak (E-Devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden alabilirsiniz.) dilerseniz de İnternet Vergi Dairesine giriş yaparak takip edebilirsiniz.

Ekohesap Bütün Muhasebe İhtiyaçlarınızda Çözüm Ortağınız!

Kullanıcı dostu bir web tabanlı ön muhasebe programı arıyorsanız Ekohesap tam size göre! Ekohesap ile gelir ve gider takibinizi yapın. Faturalarınızı yönetin. Müşteri ve tedarikçi takibinizi gerçekleştirin. Raporlar menüsüne bakarak hangi ürünün ne kadar satıldığını görüp mali müşavirinize alış-satış faturaları hakkındaki bilgileri kolayca mail yoluyla gönderin. E-Fatura yönetiminizi gerçekleştirin ve ödeyeceğiniz vergileri kolayca görün. Çalışanlarınıza ödeyeceğiniz maaşlara bakın ve dilerseniz maaş bordrolarını kolayca çıkarın. Çek ve senetlerinizin durumlarını takip edin. Ekohesap bütün bu işlemleri ve daha fazlasını kafanız karışmadan gerçekleştirebileceğiniz kullanımı kolay bir ön muhasebe yazılımıdır. Ekohesap’ı ücretsiz olarak denemek için hemen bizimle iletişime geçin!