E-İrsaliye Nedir?

Artık devletin de teşviğiyle pek çok muhasebe süreci, E-Dönüşüm kapsamında, elektronik ortama taşınmakta. Faturalar, makbuzlar ve daha pek çok belge elektronik ortamda hazırlanıp saklanmakta. Elektronik ortamda hazırlanabilen bu belgeler arasında irsaliyeler de bulunmakta. Bu, elektronik ortamda hazırlanıp saklanan, irsaliyeye E-İrsaliye denmekte. Bu içeriğimizde sizlere E-İrsaliye onay süreçlerinden ve bu süreçlerin nasıl işlediğinden bahsedeceğiz.

E-Fatura E-İrsaliye Yerine Geçer mi?

Mükelleflerin kafalarını karıştıran sorulardan biri de E-Fatura E-İrsaliye yerine geçer mi sorusu. Bu soruya da yanıt verelim. E-Fatura E-İrsaliye yerine geçebilse de her E-Fatura E-İrsaliye yerine geçmez. E-Faturanın E-İrsaliye yerine geçebilmesi için malın teslimi sırasında düzenlenmesi gerekir. Düzenlenme tarihinin yanında düzenlenme saat ve dakikasının da bulunması halinde basılan E-Faturalara ‘İrsaliye Yerine Geçer’ ifadesi yazılırsa E-Fatura E-İrsaliye yerine geçecektir.

E-İrsaliye Onay Süreçleri

E-İrsaliye onay süreçlerinde ürün bazında kabul veya kısmi kabul yanıtlarının yanı sıra belge bazında da kabul veya kısmi kabul yanıtı verilebilmektedir. E-İrsaliyedeki yanıt verilen ürün satırında doldurulup irsaliye oluşturan firmaya gönderilebilecek bilgiler arasında teslim alınan mal adedi, eksik olan mal adedi, kabul edilmeyen mal adedi, fazla teslim alınan mal adedi, teslim alma tarihi, geç teslim halinde şikayet kodu ve açıklama, reddedilme durumunda reddedilme sebebi kodu ve açıklaması gibi bilgiler bulunabilir.

Cazip E-Fatura Teklifimiz İçin Bizimle İletişime Geçin!

Onlarca özel entegratör arasında kayıp mı oldunuz? En uygun teklifi hangi özel entegratörün sunduğunu bilmiyor musunuz? Hemen bizimle iletişime geçin, size en uygun E-Fatura teklifini hazırlayalım!