Bilgisayar ve internet hayatımıza git gide daha fazla dahil olurken ticari işlemlerin de elektronik ortamda gerçekleştirilmemesi beklenemez. Günümüzde ticaretin çok ciddi bir bölümü elektronik ortamda yapılmaktadır. Elektronik ortamda yapılan ticarete

Elektronik Ticaret ya da kısaca E-Ticaret adı verilir. Pek çok işletmeci karlarını artırmak amacıyla E-Ticaret yapma ve pazarlarını genişletme çabası içerisindedir. Müşteri potansiyelini artırmanın en iyi yollarından biri olarak E-Ticaret ve genel olarak internet üzerinden ticaret yapmak karşımıza çıkmaktadır. Bu içeriğimizde E-Ticaret hakkında size daha detaylı bilgi vereceğiz.

Elektronik Ticaret Teşvikleri

E-Ticaret yapmak isteyen işletmecilerin yararlanabilecekleri pek çok devlet teşviği vardır:

  1. E-Ticaret Sitelerine Destek

Bu destek özellikle B2B (Business-to-Business) yani işletmeden işletmeye satış gerçekleştirenler içindir. Eğer bir E-Ticaret sitesinde faaliyet gösterecekseniz bu destek size uygun. Söz konusu destekten yararlanmanız için E-Ticaret sitesinin Türkçe dışında bir dilde olması, şirketinizin bir sermaye şirketi olması, ürünlerin Türkiye’de üretilip markanın Türkiye’de tescilli bir marka olması gerekmektedir.

Bu desteğin içeriği şu şekildedir:

E-Ticaret sitelerine üyelik giderlerinizin %80’i ve buna ek yıllık 2000 Amerikan Doları
3 yıl sayı kısıtlaması olmadan E-Ticaret sitelerine üyelik desteği
Türkçe olmayan ve Türkiye’yi hedeflemeyen dijital reklamlar
Türkçe olmayan ve yurtdışında medyada yayınlanacak reklamlar
Tanıtım amaçlı olarak yurtdışına gönderilen promosyon malzemeleri
İhracat amaçlı yurtdışı gezileri
Yurtdışında marka tescili
Yurt dışında açacağınız ofis, mağaza ve depoların kiraları

Detaylar için: https://kolaydestek.gov.tr/destekler/11/44

  1. KOSGEB Desteği

Bu destek küçük ve orta ölçekli işletmeleri hedeflemektedir. Özellikle yurtdışı odaklı çalışan KOBİ’ler bu destekten yararlanabilirler. Programda pek çok farklı alanla ilgili olarak 470 bin TL’ye kadar destek seçenekleri bulunmakta. Bu destekten yararlanmanız için KOSGEB sisteminde kaydı olan bir KOBİ olmanız ve KOSGEB sistemi üzerinden bir başvuru formu doldurmanız gerekmekte.

Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avustralya kıtası ve Asya Pasifik ülkeleri için 5 bin TL
Çin de dahil olmak üzere diğer ülkeler için 3 bin TL
Bu desteğin üst limiti 20 bin TL’dir
Konaklama ve ulaşım giderleri
Tercüme ve rehberlik giderleri
Fuar girişi, toplantı, organizasyon giderleri

Detaylar: https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekler/3/destekler

  1. TÜBİTAK Desteği

TÜBİTAK da E-Ticaret desteği sunan devlet kurumları arasında. TÜBİTAK desteğinden yararlanmanız için 45 yaşını aşmamış bir üniversite lisans ya da yüksek lisans mezunu olmalısınız. Ayrıca herhangi bir şirkete ortak olmamanız gerekmekte. Hibe üst sınırı 100 bin TL’dir.

Detaylı bilgi: http://tubitak.gov.tr/tr/destekler/girisimcilik/ulusal-destek-programlari

Ekohesap Elektronik Ticarette Yanınızda!

Kullanıcı dostu bir ön muhasebe programı arıyorsanız Ekohesap tam size göre! Ekohesap ile gelir ve gider takibinizi yapın. Faturalarınızı yönetin. Müşteri ve tedarikçi takibinizi gerçekleştirin. Raporlar menüsüne bakarak hangi ürünün ne kadar satıldığını görüp mali müşavirinize alış-satış faturaları hakkındaki bilgileri kolayca mail yoluyla gönderin. E-Fatura yönetiminizi gerçekleştirin ve ödeyeceğiniz vergileri kolayca görün. Çalışanlarınıza ödeyeceğiniz maaşlara bakın ve dilerseniz maaş bordrolarını kolayca çıkarın. Çek ve senetlerinizin durumlarını takip edin. Ekohesap bütün bu işlemleri ve daha fazlasını kafanız karışmadan gerçekleştirebileceğiniz kullanımı kolay bir ön muhasebe yazılımıdır. Ekohesap’ı ücretsiz olarak denemek için hemen bizimle iletişime geçin!